Google Maps: Madagaskar og omegn

Tre uker var utgangspunktet, det ble utvidet til fire, sommerferien 2017 går til Madagaskar, pluss et par stopp til i nærheten 😉

Det har tatt en stund å banke reiseruta denne gangen. Magne ville farte mest mulig, mens Carina ville ha minst en litt lengre sammenhengende RnR-periode (helst med tilgang til strand), og vi var dessuten litt uenige om hvor mange dager som var passe på safari (Magne én og Carina minst tre, haha). Til slutt landet vi på en rute vi begge er veldig fornøyd med:

Reiserute Madagaskar og omegn sommer 2017

Det skal dog sies at vi hadde vel en sju, åtte forslag med ulike varianter før vi landet, hehe. Touren vi har booka på Madagaskar kunne vi velge mellom to starttidspunkt (16. juni eller 23. juni) for eksempel. Mens safarien i Mkhaya i Swaziland hadde ulike opplegg over x antall dager, men med fast inn- og utreisetidspunkt fra parken 10 eller 16 hver dag. Ingen kommer inn eller ut utenom de tidene.

Så fordelte vi litt oppgaver med hvem som booker hva. Magne har stort sett alltid ansvar for flybilletter (han er veldig god på det!), mens Carina tar litt av hvert. Denne gangen tok jeg for eksempel safarien, Madagaskar-turen, leiebil og overnatting i Nairobi (der jeg har vært før og er ørlitt kjent). Og i kjent Bredoksen-stil er ikke absolutt alt booka ferdig før avreise. Det tar vi litt som det kommer.

Her er forresten link til safarien vi har valgt, vi falt pladask for Stone Camp, og håper det innfrir i virkeligheten også 🙂 Vi valgte til slutt å gå for en 24-timerspakke. Det høres i utgangspunktet litt lite ut, men opplegget i Mkhaya er sånn at du får en game drive (safari i bil) både til og fra Stone Camp, så en 24h-pakke gir faktisk hele tre game drives, pluss en game walk, samt måltider og overnatting.

Nå sitter vi på flyplassen i Johannesburg og venter på avgang videre til Maputo (hovedstaden i Mosambik), klare for å starte ferien!

Forresten, følg oss gjerne på snap underveis: @mmelleme og/eller @carinaalice. Ellers kommer det nok et par instagramposter fra Magne også, på #bredoksen (Carina er blitt litt lunken til Insta etter at ikke siste bilde alltid kommer først lenger, hehe, men får se hva jeg får til).

Tips og spørsmål? Fyr løs!

God sommer!