IMG_3063-0.JPG

De siste dagene har det blitt mange opplevelser, på mange måter, i mange forskjellige land. Nå er det Bolivia som gjelder.

Etter avreise fra Rio, tilbragte vi tre dager ved Foz do Iguacu, en brasiliansk grenseby med både Argentina og Paraguay innen rekkevidde.

Den første dagen tok vi turen over til Paraguay. Ciudad del Este er en grenseby med mye billige varer. Svinesund på speed, som den erfarne søramerikafareren Ståle Bjørnersen (for øvrig også en breddefotballentusiast og trener for Bækkelagets 4.-divisjonslag) sa til meg på Twitter.

IMG_2864.JPG

Hit farter brasilianerne og argentinerne for å handle billig, og det utnytter de i Paraguay. Kjøpesentre og kramboder var linjet opp side om side, og byen var ikke mye sjarmerende. En slags Las Vegas møter Marrakech. Heldigvis tok vi lunsjen på en lokal gatekafé og fikk litt lokal følelse.

Vel tilbake i Brasil gikk turen rett til Iguazu Falls. Fossen er svær, 3 kilometer lang/bred og ligger på grensen mellom Brasil og Argentina. På den brasilianske siden var det mulig å gå ut på en gangvei inn mot fossen, med fossefall både over og under og på et par sider. Vått og godt!

Dagen etter var det Argentina-siden som sto for tur. Her er det mye mer å se, og vi gikk på bruer langs mye av oversiden av fossen. Her ble vi også med på en båttur, der vi kjørte helt opptil fossen og igjen fikk oss en solid dusj. Spent på GoPro-videoen derfra!

IMG_3144.JPG

Etter Argentina-turen dro vi rett til flyplassen i Brasil igjen. Der traff vi på et skikkelig reisefølge (se bildet), før vi fløy til Lima i Peru, og videre derfra til La Paz i Bolivia. Her har vi prøvd å venne oss til høyden (verdens høyestliggende hovedstad med ca 4000 meter). Dette gikk hakket bedre for Carina enn for meg, som måtte ty til både kaffe, coca-te og øl for å få hodet på rett plass. Begynner heldigvis å hjelpe litt nå.

IMG_3152-2.JPG

Og her sitter vi og venter på nattbussen som skal ta oss nedover til saltørkenen i Uyuni. Blir fire dager med enkle forhold i ørkenen, så ikke bli redde om dere ikke hører fra oss på den tiden. Får heller oppdatere når vi er tilbake i La Paz 8. desember.

Flere bilder finnes på Instagram-taggen #bredoksen, som forhåpentlig også kommer opp i høyremargen her på siden.