En reiseblogg

Turister i Rio de Janeiro

IMG_2663.JPG

Vi liker kanskje å tro at vi er litt alternative når vi er på tur. Men dagene vi har tilbakelagt i Rio de Janeiro kan tyde på noe annet.

Fem dager i Rio er tilbakelagt, og ferden går videre innover i landet. Hva har skjedd så langt? Våre aktiviteter minner mistenkelig om de seks obligatoriske som listes opp i Lonely Planet-boka for Sør-Amerika. Vi tar dem kronologisk.

IMG_2825.JPG

1. Sunsets on Ipanema
Flertallsformen av sunset var ganske utelukket med det været vi hadde. Stort sett grått hver dag, og den ene solnedgangen vi prøvde oss på endte med to nordmenn som trykket seg sammen under en parasoll (for anledningen paraply) på en gaterestaurant, for å unngå regnet. Forsøkte igjen dagen etter, med litt mer hell. Da var i alle fall skylaget tynt nok til at himmelen ble rosa her og der.

2. Samba clubs in Lapa
Denne glapp. Ruslet riktignok gjennom Lapa på vei for å finne den berømte flislagte trappa, men så ingen sambafester. Dessuten var dette det eneste stedet i byen vi følte det var litt mange tvilsomme typer, så vi gadd ikke utforske nærmere med veska full av kamerautstyr.

IMG_2432.JPG

3. The view from Pão de Acúcar
Full uttelling her. Tok bussen hit etter en rusletur langs stranda vår første hele dag i byen. Lett skydekke gjorde at utsikten fra Sukkertoppen var topp. Ekstra kult å sitte og kikke ned (!) på flyene som gikk inn for landing på flyplassen like ved.

4. A stroll through Santa Teresa
Etter den tidligere nevnte turen opp trappa i Lapa, fulgte vi etter noen turister (turistløypa, anyone?) og endte opp i Santa Teresa. Sjarmerende strøk med klassisk arkitektur, litt mer appellerende enn de sjelløse blokkene langs Ipanema og Copacabana. Drakk en mojio laget på sprit, mint og vann. De var bedre på øl.

5. The funicular ride to Cristo Redentor
Pussig at togturen opp til Jesus-statuen er det som skulle nevnes, fremfor selve statuen. Det var nemlig nettopp togturen som var noe å hente her. Oppe på toppen var nemlig Jesus godt innpakket i tåke og skyer, så vi så ikke mye av ham – og langt mindre av den spektakulære (visstnok) utsikten over byen nedenfor. Menmen – kul togtur langs en bratt linje opp gjennom skogen.

IMG_2774.JPG

6. Football madness at Maracanã
Madness er ordet. Det enorme stadionet var langt unna fullt, men hjelpes for en stemning. Moro å se og høre på folk, særlig når kampen virkelig har alt. 5-2 til hjemmelaget. Rødt kort. Tre straffespark (én redning). Annullert scoring. Suveren avslutning på oppholdet!

Ellers:
Litt strandliv og trasking gatelangs. Og en overnatting øverst i en favela. Mer om nettopp det senere.

For øvrig: Skylder på telefonen for eventuelle skrivefeil og annet rusk her. Mobilpublisering er ikke bare bare.

2 kommentarer

  1. Tora og Ole Johan

    Hei og hopp! Så gøy å lese om turen deres, ser jo supert ut så langt! Sør Amerika er vår drøm også! Gleder oss til å lese mer! Goood tuuur videre!!!

    • carina

      Dere skal få alle gode tips og historier før dere drar selv! Neste stopp er å besøke dere 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

© 2024 Bredoksen

Tema av Anders NorénOpp ↑